Veiling van Backorderdienst.nl


Wanneer er door 2 of door meer een backorder is geplaatst en het domein door ons is vastgelegd, wordt een veiling gestart.

Degene die als eerste een backorder op het domein heeft geplaatst is automatisch de hoogste bieder. Bij een .com .eu .info .net en .org domein is het startbedrag 13 euro, bij een .nl backorder is het startbedrag van de veiling 20 euro en bij een .nu domein is het startbedrag 30 euro. Wanneer er geen hogere biedingen volgen, is deze persoon de winnaar van de veiling.

Biedingen in de veilingen zijn autobiedingen. U geeft daarmee het hoogste bedrag aan dat u bereid bent te betalen voor het domein. Wanner het veilingbedrag onder de 100 euro is, kan worden opgeboden in een veelvoud van 5 euro. Bij een veilingbedrag boven 100 euro gebeurt dat in een veelvoud van 10 euro.


Voorbeeld: Er zijn 2 partijen die een backorder hebben geplaatst. Het domein (Als voorbeeld een .org domein) is door ons vastgelegd. Bieder 2 wil voor het domein maximaal 25 euro betalen. Dit bedrag vult hij in als autobod. Het hoogste bedrag verspringt van 13 euro naar 15 euro (we ronden af op vijftallen). De ander biedt 20 euro. Dit is onder het autobod van bieder 2. Het hoogste bod verspringt naar 20 euro, Bieder 2 blijft de hoogste bieder. Pas wanneer bieder 1 een bod hoger dan 25 euro (het autobod van bieder 2) plaatst, wordt bieder 1 de hoogste bieder. Dat geldt ook voor de biedingen in de laatste 10 minuten van de veiling. Alleen wanneer het nieuwe bod uitkomt boven het autobod van de hoogste bieder, wordt de veiling verlengd.


Hogere biedingen die plaatsvinden binnen 10 minuten voor het eind van de veiling zorgen voor verlenging van de veiling met 10 minuten. Biedingen onder het autobod van de andere bieder tellen hierbij niet mee.


Voorbeeld: Om 14:00 uur loopt een veiling af. Het hoogste bod is 15 euro. Een bieding van 20 euro op 13:48 uur zorgt voor een hoger bod, maar verlengt de veilingtijd niet. Een bod van 20 euro om 13:53 uur zorgt voor een hoger bod en de veiling wordt verlengd tot 14:10 uur. Bij een nieuw bod tussen 14:00 en 14:10 uur wordt de veiling weer verlengd met 10 minuten.


Schrijf u daarom gratis in voor de unieke voordelige
backorderservice van  
Backorderdienst.nl